Uutiset

30.10.2018Terveyskeskuslääkäri Susanna Langhoff vierailee yhdistyksen syyskokouksessa tiistaina 30.10.2018Lue lisää »

Yhdistyksen esittely

Porvoon Seudun Diabetesyhdistys ry - Borgå Nejdens Diabetesförening rf on perustettu 14.4.1977. Yhdistyksen toiminta-alueeseen kuuluvat Askola, Pornainen ja Porvoo. Jäseniä oli vuoden 2017 lopussa 525, joista ruotsinkielisiä oli 134. Lapsidiabeetikoita yhdistyksessä oli 42. Yhdistys toimii diabeteksen ja sen aiheuttamien lisäsairauksien ennaltaehkäisemiseksi sekä diabeetikoiden edunvalvojana paikallistasolla.

 

Edunvalvonta

Seuraamme kuntakohtaisesti diabeetikkojen omahoidon tilaa ja teemme hoidon kehittämiseksi tarvittavia aloitteita Diabetesliitolle ja paikallisesti eri viranomaisille ja yhteistyöjärjestöille.

Paikallisjärjestönä yhdistys toimii jäsenistön yhdyssiteenä ja diabeetikkojen vaikuttamiskanavana diabeteksen hoitoon ja hoidon kehittämiseen liittyvissä asioissa.

 

Tiedotustoiminta

Jäsenkirje ilmestyy kaksi kertaa vuodessa sekä suomeksi että ruotsiksi -  keväällä ja syksyllä.

Ajankohtaisista tapahtumista tiedotetaan internet-sivujen lisäksi lehtien toimintaa palstoilla - Uusimaan toimintaa ja Itäväylän seurat-palstalla.

 

Yhdistyksen toimistopalvelut

Yhdistys on toiminut pääasiassa Porvoon Yhdistyskeskus ry:n ylläpitämässä tilassa WSOY:n talossa, Mannerheiminkatu 20 K-kerros, k-rappu.  Diabetesliiton adresseja voi tiedustella yhdistyksen jäseniltä.

Diabetes-rannekkeita ja -riipuksia voi tilata Suomen Diabetesliitosta - yhdistyksellä ei ole varastossa myytävänä diabetestunnuksia.

 

Teemaillat ja luennot

Yhdistys järjestää teemailtoja, joiden suunnittelusta ja järjestämisestä yhteistyökumppaneiden kanssa vastaa yhdistyksen hallitus. Teemailtojen suunnittelussa otetaan huomioon suomen- ja ruotsinkieliset, lapsiperheet, eläkeläiset ja kaikentyyppiset diabeetikot.

 

Virkistystoiminta

Erittäin merkittävä osa yhdistyksen toimintaa on virkistys-, yhdessäolo-, liikunta- ja vertaistukitoiminnan järjestäminen. Järjestämme mm. liikuntatapahtumia, teatteri- ja konserttimatkoja ja kerhotoimintaa (kts. tarkemmin kohta kerhotoiminta).

 

Hallinto

Yhdistyksen hallitukseen kuuluu kerrallaan puheenjohtaja ja 4-8 varsinaista jäsentä. Hallitus valitsee keskuudestaan varapuheenjohtajan sekä ottaa keskuudestaan tai ulkopuoleltaan sihteerin, rahastonhoitajan ja muut tarvittavat toimihenkilöt. 

Hallituksen kokouksia pidetään vuodessa 6-8 kertaa. Hallituksen kokouksiin kutsutaan tarvittaessa Suomen Diabetesliitto ry:n edustajia mukaan lukien  liittohallituksen jäsenet.